En poursuivant votre navigation sur ce site vous acceptez l’utilisation de cookies.

J’accepte

LAATSTE NIEUWS

ZIE ALLE NIEUWS

PARK + BIKE

Met Park + Bike bieden we onze pendelaars de 40 km bijkomende fietspaden die nu al gebruikt worden door de Brusselaars.Met de start van het nieuwe schoolj…

Meer informatie

50 AUTOLUWE WIJKEN

Tegen 2030 maken we 50 Brusselse wijken autoluw.In de komende tien jaar zal Brussel een broodnodige verandering ondergaan, met meer ruimte voor bewoners en…

Meer informatie

VAKANTIE IN BRUSSEL

Onder de noemer ‘Brussel op vakantie’ lanceerde Brussel Mobiliteit de projectoproep om de openbare ruimte tijdelijk te herinrichten. Verenigingen en buurtc…

Meer informatie

VACATURE

Je gelooft in onze visie op de stad en hebt zin om deze mee vorm te geven en uit te dragen. Als administratief medewerker sta je in voor de  administr…

Meer informatie
ELKE VAN DEN BRANDT

ELKE VAN DEN BRANDT

is Brussels Minister van Mobiliteit, Openbare Werken en Verkeersveiligheid voor Groen in de regering Vervoort III.

Meer informatie

Algemene visie op Brussel

Brussel is het kloppende hart van ons land. Samen met meer dan een miljoen Brusselaars houd ik zielsveel van ons stukje van de wereld. Van de vele kleuren en hoeken van onze stad, van haar mogelijkheden en kleine kantjes, haar talen en wijken. Van de Brusselaars.

We zullen moeten samenwerken.

Nergens in België wordt zo gelééfd als in Brussel. Maar toch is de stad vandaag niet altijd even leefbaar. Dat wil ik veranderen, samen met de hele Brusselse Regering. Brussel wordt een stad die de gezondheid van haar inwoners voorop plaatst. Met propere lucht, veilige straten, meer groen, speeltuigen en ontmoetingsplekken. Een stad waar iedereen zich veilig en vlot kan verplaatsen. Waar kinderen met een gerust hart naar school kunnen fietsen en buren op straat een praatje maken met elkaar.

Zo’n Brussel waar we van dromen ligt binnen handbereik. We hebben de plannen, de ambitie en de werklust om onze stad de komende jaren grondig te verbeteren.

Ik geloof in een fameuze ommekeer voor onze stad.

Hoe? Op deze website kan je enkele van onze plannen ontdekken voor mobiliteit, verkeersveiligheid en openbare werken. Bekijk gerust ook de pagina’s van de andere regeringsleden voor hun plannen om van Brussel een mooiere, groenere, rechtvaardigere stad te maken.
Dat kan geen mens alleen. Ik werk enthousiast samen met andere bestuursniveaus, middenveld, burgerbewegingen en bedrijven. En de echte sterkte van deze stad zijn de talenten en diversiteit van haar inwoners. Hoe meer we samenwerken, hoe warmer onze stad wordt.

Ik geloof in een fameuze ommekeer. Binnen enkele jaren kijken we achterom en vragen we ons af waarom we niet veel eerder werk hebben gemaakt van een gezond, veilig en rechtvaardig Brussel.

Ontdek onze ambitie voor Brussel