En poursuivant votre navigation sur ce site vous acceptez l’utilisation de cookies.

J’accepte

LAATSTE NIEUWS

ZIE ALLE NIEUWS

De VGC en vzw Lasso zett…

De VGC en vzw Lasso zetten zich in voor de participatie van personen met een handicap aan kunst en cultuurIn 2023 startte vzw Lasso samen met partners Groe…

Meer informatie

Floya in opmars

Floya in opmars met meer dan 100.000 downloads Floya, de nieuwe multimodale mobiliteitsapp die de MIVB ontwikkelde i…

Meer informatie

Drie jaar Stad 30

Drie jaar 30 km/u in Brussel - een stand van zakenOp 1 januari 2021 werd 30 km/u de algemene regel in de straten van de hoofdstad. Eerste positieve vas…

Meer informatie

MIVB: 376 miljoen ritten…

MIVB: 376 miljoen ritten in 2023 en tal van projecten voor 2024 Almaar meer reizigers maken gebruik van het MIVB-net…

Meer informatie

Brussel plant!

Bruxelles plante, Brussel plant!Brussel Mobiliteit lanceert ideeënoproep om Brussel samen met de Brusselaars te vergroenen en te onthardenNinoofsepoort © T…

Meer informatie

Het Gewest en de MIVB ke…

Het Gewest en de MIVB keuren het contract van openbare dienst 2024 – 2028 goed Meteen na de raad van bestuur van de MI…

Meer informatie
ELKE VAN DEN BRANDT

ELKE VAN DEN BRANDT

is Brussels Minister van Mobiliteit, Openbare Werken en Verkeersveiligheid voor Groen in de regering Vervoort III.

Meer informatie

Algemene visie op Brussel

Brussel is het kloppende hart van ons land. Samen met meer dan een miljoen Brusselaars houd ik zielsveel van ons stukje van de wereld. Van de vele kleuren en hoeken van onze stad, van haar mogelijkheden en kleine kantjes, haar talen en wijken. Van de Brusselaars.

We zullen moeten samenwerken.

Nergens in België wordt zo gelééfd als in Brussel. Maar toch is de stad vandaag niet altijd even leefbaar. Dat wil ik veranderen, samen met de hele Brusselse Regering. Brussel wordt een stad die de gezondheid van haar inwoners voorop plaatst. Met propere lucht, veilige straten, meer groen, speeltuigen en ontmoetingsplekken. Een stad waar iedereen zich veilig en vlot kan verplaatsen. Waar kinderen met een gerust hart naar school kunnen fietsen en buren op straat een praatje maken met elkaar.

Zo’n Brussel waar we van dromen ligt binnen handbereik. We hebben de plannen, de ambitie en de werklust om onze stad de komende jaren grondig te verbeteren.

Ik geloof in een fameuze ommekeer voor onze stad.

Hoe? Op deze website kan je enkele van onze plannen ontdekken voor mobiliteit, verkeersveiligheid en openbare werken. Bekijk gerust ook de pagina’s van de andere regeringsleden voor hun plannen om van Brussel een mooiere, groenere, rechtvaardigere stad te maken.
Dat kan geen mens alleen. Ik werk enthousiast samen met andere bestuursniveaus, middenveld, burgerbewegingen en bedrijven. En de echte sterkte van deze stad zijn de talenten en diversiteit van haar inwoners. Hoe meer we samenwerken, hoe warmer onze stad wordt.

Ik geloof in een fameuze ommekeer. Binnen enkele jaren kijken we achterom en vragen we ons af waarom we niet veel eerder werk hebben gemaakt van een gezond, veilig en rechtvaardig Brussel.

Ontdek onze ambitie voor Brussel