En poursuivant votre navigation sur ce site vous acceptez l’utilisation de cookies.

J’accepte

Team Groen

Kijk voor ons programma en onze realisaties in Brussel op de website van GROEN BRUSSEL

Elke Van den Brandt

Ik ben Elke, ik woon in Ganshoren met mijn man en twee kinderen en ik ben fier op Brussel.

Zoals zo veel Brusselaars ben ik hier op een dag aangespoeld om nooit meer te vertrekken. Onze stad is geweldig. En toch blijft er nog zo veel werk voor Brussel echt een plek is waar je jong kan zijn en oud wil worden.

Ik kwam studeren aan de VUB en heb me meteen met veel goesting geëngageerd. Voor Brussel, als onderzoekster en ten slotte ook politiek.

Onze stad is prachtig. Toch is er nog veel werk voor Brussel echt een plek is waar jonge mensen met plezier opgroeien en ouderen graag willen blijven.

Mijn Brusselse leven begon toen ik ging studeren aan de VUB. Ook mijn engagement begon toen. Eerst als onderzoekster, later ook in de politiek, een tijdlang als ondervoorzitster van Groen. Mijn betrokkenheid bracht me naar het Brusselse en het Vlaamse Parlement, waar ik vocht voor welzijn, huisvesting en werk – en tegen armoede.

Het is een enorm privilege om nu als minister deze strijd voort te zetten. Elke dag krijg ik de kans om geweldige Brusselaars te ontmoeten en samen te werken om meer dan één steen te verleggen in de stad die we delen.