En poursuivant votre navigation sur ce site vous acceptez l’utilisation de cookies.

J’accepte

Team Groen

Groen en Ecolo geloven in onze stad en zien een Brussel dat haar toekomst trots en vol vertrouwen tegemoet gaat. We bouwen dag na dag aan een gezonder, groener, inclusiever en democratischer gewest. Brussel kan de hoofdstad van sociale en ecologische rechtvaardigheid worden. Zodat iedereen die hier woont of werkt zich ook thuis voelt en goede kansen krijgt.

De samenwerking tussen Groen en Ecolo werpt haar vruchten af, niet enkel op gewestniveau. Groen en Ecolo besturen mee in 14 Brusselse gemeenten.

Elke Van den Brandt

Ik ben Elke, ik woon in Ganshoren met mijn man en twee kinderen en ik ben fier op Brussel.

Zoals zo veel Brusselaars ben ik hier op een dag aangespoeld om nooit meer te vertrekken. Onze stad is geweldig. En toch blijft er nog zo veel werk voor Brussel echt een plek is waar je jong kan zijn en oud wil worden.

Ik kwam studeren aan de VUB en heb me meteen met veel goesting geëngageerd. Voor Brussel, als onderzoekster en ten slotte ook politiek.

Een tijdlang was ik ondervoorzitster van Groen. Ik zetelde in het Brusselse en het Vlaamse Parlement, waar ik mee streed voor welzijn, wonen en werk en tegen armoede.

In 2019 werd Groen de grootste Nederlandstalige partij in Brussel. Samen met de andere regeringspartijen stelden we straffe plannen op voor onze stad en haar inwoners. Sindsdien ben ik minister van Mobiliteit, Openbare Werken en Verkeersveiligheid en werken we dag na dag aan veilige straten en gezonde lucht voor alle Brusselaars. De belangrijkste plekken die we delen, da’s de publieke ruimte. Die is er niet enkel om ons te verplaatsen, maar vooral om te leven, te spelen, te praten, te lachen en even uit te rusten. Dat klinkt soft, maar het is hard werken om daarvoor te zorgen.

Brussel zit ingewikkeld in elkaar. Naast mijn taken als Gewestminister ben ik ook voorzitter van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en heb ik enkele bevoegdheden bij de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie. Telkens een hele mond vol, maar ook telkens manieren om van Brussel een nog mooiere, gezondere stad te maken.

Zodat niet alleen mijn kinderen fier kunnen zijn op Brussel, maar dat elke Brusselaar zich hier thuis voelt, veilig en vrij.

Mijn team

Als minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, bevoegd voor Mobiliteit, Openbare Werken en Verkeersveiligheid, wil ik deze vijf jaar veel in beweging zetten. Dat doe ik samen met mijn team.