En poursuivant votre navigation sur ce site vous acceptez l’utilisation de cookies.

J’accepte

Kersttram rijdt op MIVB-net

Ontmoetingen met de kerstman en zijn elfen, audio-aankondigingen in de vorm van kerstliederen, uitdelen van zuurstokken en geschenkverpakking met het MIVB-netplan... En voor het eerst ook een tram in kerstkleuren die op het MIVB-net rijdt. Tussen 13 december en 5 januari haalt de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij alles uit de kast om een gezellige kerstsfeer te creëren.

De kersttram rijdt van 13 december tot 5 januari op lijn 92, die langs de Koningsstraat en de Louizalaan gaat. De tram is van binnen en van buiten versierd met kerstkleuren en LED-verlichting. Reizigers kunnen de kerstman ontmoeten en met hem op de foto gaan aan boord van de tram. Ze kunnen ook zelf een foto aanmaken met de kerstman, zonder dat die fysiek aanwezig is, door een QR-code te scannen die in de tram hangt. Een lust voor het oog, maar ook voor het oor is iets voorzien. De haltes Sint-Maria, Kruidtuin, Koning, Louiza, Janson en Vanderkindere worden aangekondigd met kerstliederen gezongen door AkoeSTIB, het koor van het MIVB-personeel.

Vier acties op het MIVB-net

De MIVB plant vier grote acties op haar net en dit aan boord van de kersttram en in de (pre)metrostations Rogier, De Brouckère en Louiza. De reizigers kunnen op de foto met de kerstman en hun foto laten afdrukken, de MIVB deelt zuurstokken uit, er is geschenkverpakking met het netplan en de lijnen van het MIVB-net en tot slot zullen koorzangers, waaronder het AkoeSTIB-personeelskoor van de MIVB, reizigers verrassen met feestelijke deuntjes.

Kerstman ontmoeten

Op woensdag 20 en zaterdag 23 december palmen de kerstman en zijn elfen het MIVB-net in. De reizigers kunnen met hem op de foto en die ook ter plaatse laten afdrukken. Een niet te missen evenement, dat plaatsvindt op 20 december van 12.30 tot 15.30 uur aan boord van de kersttram op lijn 92 en op 23 december van 10 tot 14 uur in het station Rogier.

Stand met geschenkverpakking

Na het grote succes van vorig jaar, heeft de MIVB besloten om het nog eens over te doen: reizigers kunnen hun cadeaus laten verpakken in de MIVB-stations. De inpakservice is beschikbaar in het station Rogier op zaterdag 23 en 30 december van 11 tot 15 uur. Er zijn twee soorten inpakpapier: met een netplan en met de nummers van de MIVB-lijnen.

In het station Rogier bevindt de stand zich naast de pop-up store van de MIVB, ter hoogte van de MIVB-BOOTIK. De pop-up store is open van 2 tot 23 december, van maandag tot zaterdag van 12 tot 18 uur, en verkoopt een hele reeks artikelen in de MIVB-kleuren, van schaalmodellen van bussen, trams en metro's tot voorwerpen gemaakt van gerecycleerde materialen en merchandising in de MIVB-kleuren. Heel wat originele cadeaus dus om onder de kerstboom te leggen.

Kerstkoor

Op zaterdag 16 december zijn de koorleden van 11 tot 15 uur aanwezig in station De Brouckère. AkoeSTIB, het koor samengesteld uit MIVB-medewerkers, zal op dinsdag 19 december tussen 12.30 en 13.30 uur te horen zijn in station Rogier. Hun vertolkingen van traditionele kerstliederen zullen bijdragen tot de feestelijke sfeer op het Brusselse net. Van 21 tot 31 december  zullen de stemmen van het MIVB-koor ook te horen zijn via de luidsprekers in de metrostations om de reizigers een vrolijk kerstfeest te wensen.

Uitdelen van zuurstokken

De elfen van de kerstman delen snoepstokken uit aan de MIVB-reizigers. Ze stappen aan boord van de kersttram op woensdag 13, woensdag 20 en woensdag 27 december.

Contactloos betalen om Brussel te (her)ontdekken

De eindejaarsfeesten zijn ook een gelegenheid om Brussel en Winterpret te (her)ontdekken. Om het publiek in alle rust van de festiviteiten te laten genieten, zijn de bussen, trams en metro's van de MIVB de beste manier om zich te verplaatsen. En om de toegang te vergemakkelijken, herinnert de MIVB de occasionele reizigers eraan dat ze hun reis rechtstreeks kunnen betalen door hun bankkaart of hun smartphone/-watch te scannen aan de voorziene valideringstoestellen. Geen zorgen dus over de aankoop van een ticket. Het is een snelle en gemakkelijke manier om door de stad te reizen, genietend van de feestelijke sfeer.

Voor meer informatie: www.mivb.brussels