En poursuivant votre navigation sur ce site vous acceptez l’utilisation de cookies.

J’accepte

Forse ontharding en vergroening van de kanaalzone

PERSUITNODIGING - 14.11.2023

Forse ontharding en vergroening van de kanaalzone

10 november 2023


Brussel wordt regelmatig genoemd en geroemd als een van de groenste steden van Europa. Dat is niet alleen te danken aan de veelheid aan parken of het Zoniënwoud, maar ook aan de talrijke bomen, struiken en planten langs straten en op pleinen. De groene ruimte is echter niet gelijk verdeeld over het gewest en dat willen Brussel Mobiliteit, Brussel Leefmilieu en de Haven van Brussel verhelpen.

In het Brussels Gewest kent de Kanaalzone het grootste hitte-eilandeffect en de grootste verharde oppervlakte. Hierdoor lopen de bewoners er meer gezondheidsrisico’s dan in de groenere, koelere randgemeenten. Om de ecosysteemfuncties in deze corridor te herstellen en de stad verkoeling te schenken, voert het gewest een grootschalige beplantinsgsstrategie uit in de wijken rond het kanaal.

Brussel Mobiliteit, Leefmilieu Brussel en de Haven van Brussel slaan de handen in elkaar om de Kanaalzone maximaal te ontharden en te beplanten. Meer informatie over hoe dit precies in zijn werk zal gaan krijgt u tijdens een persmoment op dinsdag 14 november 2023 om 14u30 aan de de Troozsquare (tegenover het Monument van de Arbeid). Daar wordt momenteel een nieuw parkje aangelegd.


De ministers Elke Van den Brandt en Alain Maron zullen vergezeld zijn door de specialisten van Brussel Mobilteit, Leefmileu Brussel en de Haven van Brussel.

Informatie

Kabinet minister Elke Van den Brandt: Pieterjan Desmet - 0471 51 34 35

Kabinet minister Alain Maron: Simon Vandamme - 0479 66 03 23

Brussel Mobiliteit: Inge Paemen - 0499 96 63 05

Leefmilieu Brussel: Judith Verbist - 0490 67 78 49

Haven van Brussel: Sylvain Godfroid - 0497 59 90 44