En poursuivant votre navigation sur ce site vous acceptez l’utilisation de cookies.

J’accepte

VUURWERKt

De dienst ‘Opgroeien in Brussel’ van de VGC, lanceert de toolbox VUURWERKt. Hiermee kunnen begeleiders in de kinderopvang aan de slag om samen met hun team te bouwen aan meer werkgeluk. 131 kinderdagverblijven en IBO’s (initiatieven buitenschoolse opvang) kunnen vanaf deze maand aan de slag met VUURWERKt.

Tijdens de coronaperiode bleven de kinderdagverblijven en IBO’s (initiatieven buitenschoolse opvang) open om er te zijn voor de Brusselse gezinnen met kinderen. Dit vroeg extra flexibiliteit en veerkracht bij de medewerkers in de opvang. Die verhoogde werkdruk heeft een impact op de medewerkers in de kinderopvang. De nood om aandacht te geven aan het welbevinden en de motivatie van de medewerkers groeit. Daarom ontwikkelden de pedagogisch ondersteuners van Opgroeien in Brussel (entiteit Gezin van de VGC) de toolbox ‘VUURWERKt’. Via doe-opdrachten kunnen leidinggevenden en pedagogische coaches samen met hun team het werkgeluk verhogen.  

Elke vergunde locatie (buitenschoolse) kinderopvang in Brussel, krijgt een gratis exemplaar van VUURWERKt. Twee weken lang fietsen de pedagogisch ondersteuners van ‘Opgroeien in Brussel’ doorheen alle gemeentes van Brussel om 131 pakketten af te geven en kort in gesprek te gaan met de kinderopvangbegeleiders. Vandaag fietst Collegevoorzitter Elke Van den Brandt, bevoegd voor Gezin, mee naar kinderdagverblijf De Ketjes en IBO De Buiteling Sint-Joris.

VGC-Collegevoorzitter Elke Van den Brandt: “Lockdown of niet, de kinderopvang bleef open.  Medewerkers in de kinderopvang zetten zich dag in dag uit volop in, ook onder moeilijkere omstandigheden. Werkgeluk is iets waar iedereen recht op heeft. Met het project VUURWERKt kunnen we handvaten aanreiken om het werkgeluk aan te wakkeren.”

Meer info op de website www.vuurwerkt.brussels.