En poursuivant votre navigation sur ce site vous acceptez l’utilisation de cookies.

J’accepte

Startschot voor de asfalteringen van 2023

Startschot voor de asfalteringen van 2023

Deze week start Brussel Mobiliteit met het asfalteringsprogramma 2023 voor de renovatie van de gewestwegen.

Net zoals elk voorjaar start Brussel Mobiliteit met het onderhoudsprogramma van de gewestwegen zodra het weer beter wordt en de temperaturen stijgen.

De eerste asfalteringen van het jaar vinden deze week al plaats:

·        maandag 3 april, 6u tot zaterdag 8 april, 5u: ​ de driehoek van de Bollinckxstraat tussen de AA-straat en de AA-kaai/Vaartdijk,

·        vrijdag 7 april, 20u tot maandag 10 april, 5u: de Woluwelaan tussen de Marcel Thirylaan en de gewestgrens richting Brussel.

Het is de bedoeling zoveel mogelijke grote asfalteringswerken van volledige weggedeeltes te plannen, eerder dan plaatselijk kleine herstellingen uit te voeren.

Elke Van den Brandt, Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken: "We investeren jaarlijks 10 miljoen euro in het onderhoud van onze wegen en fietspaden. Dat is belangrijk, want de kwaliteit van de wegen bepaalt niet alleen het comfort, maar ook de veiligheid van alle weggebruikers: voetgangers, fietsers, motorrijders en automobilisten. Deze ingrepen vormen ook een gelegenheid om de verkeersveiligheid te ​verbeteren: aanleg van verkeerseilandjes, plaatsing van snelheidsremmers, okerkleurige fietspaden, nieuwe soorten paaltjes en afscheidingen om zwakke weggebruikers te beschermen, enz."

Zo goed als elk weekend van het voorjaar zullen wegen geasfalteerd worden: de Tervurenlaan tussen de Tervuursesteenweg en de gewestgrens, de Brugmannlaan tussen de Vanderkinderstraat en de Waterloosesteenweg, de afrit van de E40 richting Kolonel Bourg, de Leopold III-laan, de Ducpétiauxlaan, enz. staan nog op het programma.

Dimitri Strobbe, Diensthoofd Onderhoud bij Brussel Mobiliteit: "Om kwalitatief werk te verzekeren, wordt het asfalt van nabij opgevolgd, van de fabriek tot op de bouwplaats. Zo worden onder meer de temperatuur en de dikte van de asfaltlaag regelmatig gecontroleerd. We verbeteren ook de kwaliteit van de wegmarkeringen door thermoplastiek in plaats van verf te gebruiken. Deze markeringen gaan veel langer mee.

Zodra de nodige vergunningen afgeleverd en de exacte data vastgelegd zijn, worden de omwonenden en weggebruikers met huis-aan-huis-berichten, (digitale) informatieborden en de specifieke pagina van de website van Brussel Mobiliteit geïnformeerd over de werkzaamheden. Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen worden de meeste asfalteringen ’s nachts en in het weekend uitgevoerd.

Het herasfalteren van de gewestwegen loopt door tot het najaar.