En poursuivant votre navigation sur ce site vous acceptez l’utilisation de cookies.

J’accepte

Renovatie Clemenceau

Brussel investeert in de renovatie van de metrostations.


Na twee jaar is metrostation Clemenceau vandaag gerenoveerd. Tijd voor een blik op de verbeteringen in dit station en een kort overzicht van andere renovatiewerken die momenteel uitgevoerd worden.


Voor de volledige renovatie van metrostation Clemenceau werd 7,5 miljoen euro uitgetrokken. Brussel Mobiliteit zorgde voor een nieuwe loopbrug, zodat het perron met de lift bereikbaar wordt. Aan de toegang die uitgeeft op de Steenweg op Bergen werden twee nieuwe nieuwe liften geplaatst.
Ook de lokettenzaal werd vernieuwd, de reizigersstromen werden geoptimaliseerd en het station werd zichtbaarder gemaakt door de toegang in de Kliniekstraat te vergroten. Daar kwamen ook twee nieuwe roltrappen. De nieuwe, enerziezuinige Led-verlichting geeft het station een veiligere en aangenamere uitstraling. 
Voor het architecturaal concept van dit renovatieproject zocht Cirelli Fransceso naar een samenhang met de bestaande architectuur en het kunstwerk Promenade van Joseph WIllaert door het kleurenpalet te hernemen in de tegels van de mezzanines en de asymmetrische, gebogen structuur van de nieuwe kiosk in de Kliniekstraat.


Elke Van den Brandt, Minister van Mobiliteit en Openbare Werken: "In of uit de metro stappen wordt in hartje Kuregem makkelijker, veiliger én mooier. De aanpassingen aan Clemenceau passen in een rijtje vernieuwingen van metrostations, waarmee we het openbaar vervoer in onze stad toegankelijker en aantrekkelijker blijven maken."