En poursuivant votre navigation sur ce site vous acceptez l’utilisation de cookies.

J’accepte

Lenteonderhoud voor de Brusselse wegen!

Lenteonderhoud voor de Brusselse wegen!

Brussel Mobiliteit start deze week met het asfalteringsprogramma van 2024 voor de gewestwegen.

Zodra de temperaturen stijgen en de kans op buien afneemt, wordt het weer mogelijk om grotere weggedeelten te asfalteren en start Brussel Mobiliteit met het onderhoud van de gewestwegen.

De Brusselse Minister van Mobiliteit: "De asfalteringen voor 2024 gaan van start! We maken van de gelegenheid gebruik om de stad veiliger, aangenamer en mooier in te richten. Aan de Budasesteenweg bijvoorbeeld, waar we een belangrijke missing link voor fietsers tussen Brussel en Vlaanderen aanpakken. In de Barastraat richten we nieuwe busstroken in, terwijl we aan de Ninoofsesteenweg het gevaarlijke kruispunt met de Prins van Luiklaan veiliger maken. Stap voor stap, straat voor straat, werken we aan meer verkeersveiligheid en verbeteren we de leefbaarheid van Brussel."

Dit jaar wordt 10 miljoen uitgetrokken voor asfaltering. Daarbij wordt de voorkeur gegeven aan grote asfalteringswerken om volledige weggedeelten te herstellen, eerder dan aan de uivoering van plaatselijke, kleinere herstellingen.

De eerste asfaltering van dit jaar wordt uitgevoerd aan de Anderlechtsepoort. Deze werkzaamheden zijn voorzien op zaterdag 16 en zondag 17 maart 2024. Nadien volgt elk lenteweekend een nieuwe asfaltering: Budasesteenweg, Waversesteenweg (ventweg van de E411), Maartlaan, Koningin Maria-Hendrikalaan, Hallepoort en Henri Jasparlaan, Koning Albert II-laan...

Zodra de definitieve data bekend zijn en Brussel Mobiliteit de noodzakelijke vergunningen op zak heeft, worden de werkzaamheden aangekondigd via informatieborden, huis-aan-huisberichten, op de website en via de sociale mediakanalen. Meestal worden deze werkzaamheden 's nachts of in het weekend uitgevoerd om de verkeershinder te beperken.

De asfalteringswerken lopen door tot het begin van de herfst.