En poursuivant votre navigation sur ce site vous acceptez l’utilisation de cookies.

J’accepte

Nog zat?

Schenk deze man geen cadeau voor de feesten - geef de pronostieken geen kans!


Deze zomer lanceerde Brussel Mobiliteit een succesvolle campagne met een knipoog naar sportweddenschappen, om het rijden onder invloed (drugs en alcohol) bij jongeren aan te pakken. Met de feestdagen voor de deur is Boudewijn terug om de boodschap kracht bij te zetten!
Alcohol en drugs spelen een rol bij 13% van de ernstige ongevallen (met doden en zwaargewonden) in Brussel. Het gebruik van bepaalde stoffen is een problematische trend: in 2020 zei 14% van de Brusselse chauffeurs jonger dan 34 jaar minstens één keer per maand lachgas te hebben ingeademd voor ze in de auto stapten (bron: Vias). Dit is een alarmerende vaststelling, die Brussel Mobiliteit ertoe heeft aangezet alle vormen van rijden onder invloed aan te pakken!

Vandaag is de campagne die deze zomer furore maakte terug onder de kerstboom, opnieuw met de Belgische acteur Guy Staumont (Dikkenek).


Elke Van den Brandt "In Brussel dromen we allemaal van eindejaarsfeesten zonder zware ongevallen op de weg. We moeten dus iedereen in Brussel overtuigen om niet onder invloed van alcohol te rijden: neem het openbaar vervoer of een taxi, slaap ter plaatse, kies een Bob! Het personage van Boudewijn is weer van de partij omdat hij deze zomer grote indruk heeft gemaakt en helpt de boodschap aan ons doelpubliek over te brengen. De laatste jaren hebben wij de doeltreffendheid en doelgerichtheid van onze bewustmakingsactiviteiten sterk verbeterd. Onze "Barlos" campagne in 2020 heeft overigens verschillende prijzen gewonnen."

De campagne is gericht op jongeren (18-30), voor alle vervoerswijzen en alle soorten verslaving.

Ze wordt uitgezonden vanaf 16 december en interageert met het doelpubliek via WhatsApp, stories op sociale netwerken en het doorgeven van de boodschap via influencers.

Niet onder invloed rijden, hoe doe je dat?

De oplossing is niet om met een step of een fiets naar huis te gaan, want dat zijn ook vervoermiddelen waarmee je op de weg rijdt: je bent dan een gevaar voor jezelf en anderen!

Het beste is om een Bob in je groep aan te wijzen als je uitgaat. Tegenwoordig zijn er steeds meer alternatieven voor niet-alcoholische dranken.

Als je toch zin hebt in een drankje, organiseer dan vooraf de manier waarop je naar huis gaat, wanneer je nog helder kunt denken: neem dan het openbaar vervoer naar huis, deel een taxi, of slaap ter plaatse.