En poursuivant votre navigation sur ce site vous acceptez l’utilisation de cookies.

J’accepte

Asfalteringsprogramma

Brussel Mobiliteit start in maart met de uitvoering van het asfalteringsprogramma van 2021. Dit jaar gaat niet minder dan 8 miljoen euro naar de herstelling van de Brusselse wegen. Net zoals elk voorjaar plant Brussel Mobilitet de onderhoudswerkzaamheden voor de komende maanden. Dat kan zodra de temperaturen het weer mogelijk maken om "warm" te asfalteren". Daarbij worden uiteraard de putten die in de winter ontstaan zijn opgespoord, maar het gaat vooral om de preventieve renovatie van grote weggedeeltes.


Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Elke Van den Brandt: "Dit jaar zal Brussel zeker 8 miljoen euro investeren in de asfaltering van onze wegen. Dat is absoluut nodig omdat niet alleen het comfort maar ook de veiligheid van alle weggebruikers afhangen van de kwaliteit van onze wegen. Goed asfalt neemt bovendien beter de geluiden van het verkeer op, wat bijdraagt tot een rustigere omgeving en een betere levenskwaliteit voor de Brusselaars."

De eerste asfaltering van dit jaar zal plaatsvinden op de Brugmannlaan in Ukkel, van vrijdag 19 maart, 20u tot maandagochtend 22 maart, 6u.  Verschillende andere lente-weekends worden andere grote assen geasfalteerd zoals de Vorstlaan (weekend van 26 maart), de Paepsemlaan (paasweekend), de Steenweg op Zellik (paasweekend) en de Van Haelenlaan (weekend van 7 mei). Deze data staan onder voorbehoud van de weersomstandigheden.  De planning loopt verder tot de herfst met onder de asfaltering van de Kunstlaan, de Regentlaan, de Waversesteenweg, de Steenweg op Bergen...


Voor Directeur Onderhoud Dimitri Strobbe "is ons doel zoveel mogelijk grote asfalteringswerken van volledige weggedeeltes te plannen, eerder dan plaatselijk kleine herstellingen uit te voeren. We beschikken over een duidelijke cartografie van ons wegennet waarmee we de basis van een meerjarenplanning kunnen opmaken."
Brussel Mobiliteit gebruikt systematisch asfalt dat zoveel mogelijk verkeersgeluiden  absorbeert en tegelijk een goede hechting, weerstand en esthetische kwaliteiten biedt.